وزیر ورزش و جوانان در نشست کارشناسی فدراسیون ورزشهای نابینایان برای حضور در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا با مسئولین فدراسیون نابینایان وکم بینایان بر حمایت از این فدراسیون ورزشی تأکید کرد.
چهل و دومین جلسه کمیسیون تخصصی فدراسیونهای ورزشی برای شرکت در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا به فدراسیون ورزشهای نابینایان و کم بینایان اختصاص داشت. در این جلسه وضعیت رشتههای جودو، گلبال و فوتبال در فاصله ۵۸۷ روز تا بازیهای ناگویا به صورت ویژه بررسی شد و مقرر گردید آنالیز سایر رشته در نشستهای آتی انجام شود.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون نابینایان وکم بینایان ، اصلیترین موضوعی که در این نشست، از سوی مسئولان فدراسیون ورزشهای نابینایان و کم بینایان مطرح شد، بحث کمبود زیرساختهای لازم برای رشتههای تحت پوشش این فدراسیون بود.
محمد رضا مظلومی رییس فدراسیون نابینایان وکم بینایان در این نشست گفت: مشکل کمبود امکانات در بسیاری از استانها وجود دارد که امیدواریم با تلاش مسوولان نظام حل شود.، 7 هیات ورزشی ما در استان ها هنوز دفتر کار ندارند و متاسفانه 21 هیات ما سالن ورزشی مناسب برای تمرین ندارند و مجبورند از سالنهای اجارهای استفاده کنند که خیلی جاها آنها را راه نمیدهند ، ورزشکاران ما از خیلی از امکانات محروم هستند و در همین زمینه از مسئولان درخواست داریم به ما کمک کنند تا ورزشکاران نابینایان و کمبینایان بتوانند مانند دیگران ورزش کند.تمام تلاش ما این است که بتوانیم در تمام رشتههایی که تحت نظر فعالیت فدراسیون هستند بهترین نتیجه را کسب کنیم، اما با کمترین امکانات زیر ساختی مواجه هستیم.
مظلومی در ادامه گفت : کمبود امکانات مانع تحقق اهداف ما نیست زیرا هر ساله مسابقات قهرمانی کشور در رشتههای مختلف را برگزار میکنیم و اعزامهای منظمی نیز برای مسابقات آسیایی –جهانی –پارآسیایی وپارالمپیک داریم. درسه دوره بازیهای پارا آسیایی روند رو به رشدی داشتیم که در گزارشات وزارت ورزش و فدراسیون نابینایان وکم بینایان به آنها اشاره شد .
مظلومی خطاب به وزیر ورزش وجوانان گفت :فدراسیون ورزش نابینایان و کمبینایان یکی از مظلومترین فدراسیونهای کشور به شمار میرود که حتی از ابتداییترین امکانات زیرساختی محروم است. اما با این وجود افتخارات زیادی در بازیهای پاراآسیایی و پارالمپیک کسب کرده است.
وزیر ورزش و جوانان در واکنش به رییس فدراسیون گفت: یکی از مشکلاتی که ورزش کشور طی دو دهه گذشته با آن مواجه بوده، نبود فضای استاندارد برای ورزشکاران نابینا و کم بینا است. ما هم به این موضوع واقف هستیم که باید متناسب با شرایط جسمانی این ورزشکاران برای آنها سالن و زمین مسابقه احداث شود. با توجه به این که در آستانه بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا هستیم و مدال آوری در این رویداد از اهمیت بسیار بالایی برای کشور برخوردار است، تلاش میکنیم که فعلا به طور موقت سالنی را برای این فدراسیون درنظر بگیریم که تمرینات و اردوهای ملی پوشان در آن برگزار شود.
احمد دنیامالی در ادامه این مطلب به احداث کمپ تمرینی اختصاصی برای ورزش نابینایان و کم بینایان نیز اشاره کرد: شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور قرار است به زودی در مجموعه ورزشی آزادی، فضاهایی را به تعدادی از فدراسیونها اختصاص دهد که برای خود کمپ تمرینی مجزا احداث کنند. ما میتوانیم چنین فضایی را هم در اختیار فدراسیون نابینایان و کم بینایان هم قرار دهیم. البته، چون شرایط ورزشکاران این حوزه خاص است، ساخت کمپ اختصاصی برای آنها نیاز به مطالعات دقیق دارد و باید مکان یابی در این مورد با دقت انجام شد.
وی با اشاره به این که اهمیت ورزش نابینایان و کم بینایان نزد وزارت ورزش و جوانان کمتر از ورزش معلولان و ناشنوایان نیست، تصریح کرد: ما سعی کردیم ورزش اقشار خاص جامعه را به یک چشم نگاه کنیم. هر طور که از ورزش معلولین و ناشنوایان را حمایت کنیم، به همان اندازه به ورزش نابینایان و کم بینایان هم توجه خواهیم کرد؛ بنابراین در تفاهم نامه همکاری که قرار است با سازمان بهزیستی کشور انجام دهیم، حتما توسعه ورزش نابینایان را هم لحاظ خواهیم کرد و از آنها هم کمک میگیریم. ضمن اینکه بودجه سال جدید این فدراسیون را هم ارتقا میدهیم.
وزیر ورزش و جوانان در پایان تاکید کرد که فدراسیون ورزش نابینایان و کم بینایان باید فعالیت بیشتری در گسترش ورزش همگانی و بانوان انجام بدهد. بانوان عضو اثرگذار جامعه هستند و باید به آنها توجه ویژه شود. به خصوص این که اگر نابینا هم باشند؛ بنابراین انتظار داریم در این بخش بیشتر به ظهور و بروز استعدادها کمک کنید. ضمن این که در توسعه ورزش همگانی هم باید قدمهای بهتری بردارید .
بر اساس این گزارش، در ادامه علی رضا امینی نایب رییس فدراسیون از روند مدال آوری ها و کسب عناوین مختلف پارالمپیکی رشته جودو و نیز نحوه کلاسبندی ورزشکاران و نبود سالن تمرینی جودو توضیحاتی را ارائه نمود که وزیر ورزش و جوانان برای رفع مشکلات جودو نابینایان و کم بینایان و حفظ روند مدال آوری این رشته راهکارهایی را مطرح نمودند.
در پایان بهاره آب ستان نایب رییس فدراسیون نیز گزارشی از درخشش و افتخار آفرینی بانوان علی رغم نبود امکانات زیر ساختی و توسعه کمی و کیفی ورزش بانوان ، همچنین علاقه مندی رو به رشد خانواده ها جهت جذب فرزندانشان به ورزش ، و حمایت فدراسیون از ورزش بانوان در عرصه همگانی و قهرمانی را ارائه نمود.
گفتنی است حسین علیمردانی ذی حسابی و ملیحه موحد سرپرست دبیری فدراسیون نیز درنشست تخصصی وزارت ورزش و جوانان با فدراسیون ورزشهای نابینایان وکم بینایان با حضور وزیر ورزش وجوانان حضور داشتند.